Facebook страница

Pages

ОБЈАВЕ

Језиво тешки услови за рад полицајаца

18.03.2017. Неготин - Полицијски синдикални покрет је дана 17.03.2017.године, након претходног писменог извештавања Миинистра унутрашњих послова и Директора полиције у вези са изузетно тешким условима рада запослених у Полицијској станици Неготин, пре свих полицајаца Полицијске испоставе, упутио и писани акт Државном секретару МУП господину Милосаву Миличковићу, иначе координатором Радне групе за сарадњу са синдикатима.
У том писаном акту је поред описа недостатка елементарних предуслова за функционалост самих радних просторија, такође указано и на потребе одржавања састанка делегације ПСП у оквирима радне групе како би се цела та тематика детаљније разрадила са циљем дуго исчекиваног почетка решавања насталих проблема. Детаљније образложено у тексту - "Извин'те, а јел' смемо и ми да питамо нешто...?" .
              Иначе што се тиче самог објекта ПИ Неготин, у исти није улагано деценијама, а по речима председника ПСП Игора Ђурђевића, МУП као корисник тог објекта који је у власништву Општине Неготин нема апсолутно никакав потписан уговор, споразум нити какав други протоколарни документ из кога би заправо произашле обавезе око старања том имовином.
- Како смо од Општинске управе Неготин писмено, на наш захтев обавештени, такав некакав документ никада није састављен и ако је полиција у том објекту смештена још далеке 1970-е године. Заиста сам спољни изглед зграде указује на запуштеност у сваком смислу, визуелно на први поглед вероватно да и не указује да је ту смештена једна организациона јединица МУП, а у унутрашњости се наилази на катастрофалне призоре. Полупани прозори, промаја, хладноћа, зидови огуљени, флекави од влаге, присутност чак и мишева, непоријатни мирис мемле а у летњем периоду преовладава смрад канализације односно тоалета који и није у функцији ко зна још од када. По некада тај непријатни мирис зна да се шири и оближњим двориштем Општинске управе. Електро инсталације у катастрофалном стању јер свакако, обзиром да се ради о некадашњем стамбеном објекту, нису ни планиране за оптерећења која су условљена садашњим потребама, па самим тиме прети и реална опасност од пожара. Канцеларије птеправљане и пренатрпане и са минималним дотоком природне дневне светлости пошто се ради о малим прозорчићима, тако да гледано из полицијске испоставе на препоруке међународне организације рада и на стандарде развијених земаља у вези са радним простором и рецимо одређених потреба за поглед кроз прозор на зелене површине и на потребе присуства светлости унутар канцеларија, вероватно да све то поприма конотације научне фантастике - наводи Ђурђевић који при томе напомиње да и сам концепт безбедности и заштите здравља на раду запослених није применљив ни у ком смислу.
             Из Полицијског синдикалног покрета поручују да се, поред изналажења начина обраћања послодавцу у вези са изузетно лошим елементарним стањем радних просторија и свом просторном проблематиком, такође разматра и могићност обраћања и надлежним инспекцијским органима и Министарству за рад у предстојећем периоду.

Како год, док се "неко" не сети и ове удаљене полицијске испоставе на истоку, полицајци из Неготина ће свакако вршити своје дужности професионално, одговорно и како закон налаже јер "посао не сме да трпи", а поготово кад' је безбедност суграђана у питању. Без обзира на "хорор" призор са ових приложених фотографија, а биране су не претерано потресне, то је наша реалност у 21.веку...суочимо се!!!

                                                      -ПСП инфо-

No comments:

Post a Comment