Facebook страница

Pages

ОБЈАВЕ

САРАДЊА СА ДИЈАСПОРОМ ИСТОЧНЕ СРБИЈЕ

Након више неформалних контакта  у досадашњем периоду, између представника овог удружења и синдиката, дана 27.08.2017.год. одржан је и формални састанак председника Удружења ДИЈАСПОРА ИСТОЧНЕ СРБИЈЕ г-дина Боривоја Крекуловића и члана управног одбора г-дина Бориса Пистоловића са председником синдикалне организације запослених у МУП Р.Србије ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ Игором Ђурђевићем.

На самом састанку размотрена је, а потом и оквирно договорена даља сарадња која би се огледала у правцу унапређења и побољшања услова рада полиције у Неготину. 
       Наиме, Дијаспора источне Србије сагледава целу ствар око "проблематике" у Неготину из угла потребе веће присутности полиције на терену ради повећања степена безбедности и заштите грађана и њихове имовине, а што је свакако по њиховом мишљењу и предуслов за озбиљнији развој Неготинске Крајине у смислу даљих инвестиција и слично.  
       Док с'друге стране Полицијски синдикални покрет, посматрајући исту сагледану евидентну "проблематику" из угла безбедности и заштите на раду и неминовних потреба побољшања сада катастрофалних услова рада, заступа став да је опремање полиције у сваком сегменту и пре свега знатног повећања броја упошљених полицајаца приоритет на коме се суштински и концепт самог синдиката базира.

Као епилог овог првог званичног састанка, поред договорене даље сарадње, уговорен је и поновни састанак током месеца септембра на коме би присуствовали представници удружења и синдиката у ширем саставу и где би се ближе концепирали правци и тежишта сарадње и како би се и званично потписао Меморандум о сарадњи и међусобном разумевању и подршци. 

------------------------------|>>>-ПСП инфо-<<<|

- "Овај састанак је уследио као логична последица након више контакта наших представника у досадашњем периоду који су препознали крајњи циљ настојања и наше синдикалне организације и тог удружења, и на ово гледам као на почетак знатно озбиљније сарадње. Подсећам да се ради о Удружењу које је до сада донирало и аутобус за превоз ученика Пољопривредне школе у Неготину, као и комплет нове лабораторије за исту школу. Дакле ради се о људима чије су намере крајње патриотског карактера јер брину о свом крају и гледају да помогну на све могуће начине у имају визију и нема сумње у исправност њихових поступка. Не могу а да не константујем да сам згранут тиме што рецимо Министарство унутрашњих послова није до сада имало слуха за апеле и предлоге ових људи. Ипак то су, што би се рекло, наши људи, домаћини, који су се доказивали безброј пута разним племенитим акцијама и у иностранству где проводе радни век и овде код куће и њихове акције за крајњи циљ и имају оживљавање села, туризма, привреде, кучних-породичних бизниса и целог овог краја, размишљају о школству, о здравству, а на безбедност гледају као предуслов за евентуално довођење ивеститора и стварање климе за нормалан живот без страха од лопова, наркодилера, насилника и свих оних који се развијају одсуством полицајца са терена. А ко ће бољих и сигурнијих инвеститора доводити од управо наших људи из иностранства и ко боље од њих зна како изгледа уређено друштво. И не ради се ту само о некаквим једнократним донацијама које ти људи несебично нуде и спремни су их реализовати малте не одмах и на чему сам им у самом предлогу неизмерно захвалан јер фактички било какав рачунар, штампач или сличне техничке ствари су нама неопходне обзиром на садашње стање, већ се ту ради о томе што имају слуха за мноштво других виталнијих и кључних наших недостатака. Ту мислим и на њихове конструктивне предлоге за уступање на коришћење полицији на терену опремљених просторија које би користила и гранична а и полиција опште надлежности у секторском раду, а што се управо поклапа са настојањем полиције да буде свуда у сваком тренутку. Затим оно што посебно издвајам је заправо помоћ тих људи у нашем настојању да, условно речено, вршимо "притисак" на нашег послодавца за упошљавањем и опремањем знатно већег броја полицајаца који би па користили те просторије и средства за рад. Ови људи се сећају времена када је полицајац био стално присутан на терену, када су криминалци бежали од полиције и када се та сарадња другачије звала у односу на данашњи концеп полиције у локалној заједници, али је суштински била знатно "локалнија". Како год, сматрам да ће наша сарадња у кратком временском периоду уродити и првим конкретним резултатима и сматрам да ће се такав вид сарадње прелити и ван Неготина, на шири регион. Мени лично то је додатни подстрек да са својим сарадницима из синдиката наставим ово што радимо и да настојим да будем још уверљивији и гласнији како бих привукао пажњу на овај наш, на жалост, заборављени регион." -Игор Ђурђевић-

28.08.2017.год.
у  Н е г о т и н у          |>>>-ПСП инфо-<<<|
                     
                        facebook page


No comments:

Post a Comment