Facebook страница

Pages

ОБЈАВЕ

С А О П Ш Т Е Њ Е и најава предстојећих активности које се односе, и које су од интереса запослених у организационим јединицама МУП-а у Неготину

     Последњих дана сведоци смо писања појединих штампаних медија о путовању Директора полиције Владимира Ребића и Државне секретарке МУП-а Дијане Хркаловић (задужене између осталог и за координацију са синдикатима) хеликоптером по Србији. Како колеге из Полицијског синдиката Србије наводе, ради се о непотребним трошковима за МУП, обзиром да се ради о релативно кратким летовима и локацијама у близини Београда, алудирајући при томе да се за те потребе могу користити службена возила. Као последња локација слетања наводи се Шабац, и посета тој полицијској управи од пре неколико дана.
     Што се нас тиче, ми нисмо у тој мери критички настројени према таквом виду вршења обиласка полицијских управа, поготово ако би се као једна од локација за слетање подразумевао и Неготин, ради обиласка Полицијске станице. Можда је баш сада, током септембра месеца, најидеалније време за слетање у Неготин након Шабца, имајући у виду да се ради свакако о знатно удаљенијој локацији на крајњем истоку Србије, а пре свега имајући у виду и некадашње ривалство Шабца и Неготина по величинама традиционалних Вашара. Наиме, месец септембар је управо период када се у Неготину одржава највећи годишњи Вашар, па ето...ред је! Таман ће до тада и активности око наше иницијативе "Mad Max-а", о којима смо писали у тексту |НН МОТОРИСТИ ИЗ ПАКЛА -vs- ПРОБУЂЕНИ ПОБЕСНЕЛИ МАКС [video]|, а што су пренели и о чему су на даље извештавали и многи електронски и штампани медији, достићи и свој врхунац!

Шалу на страну...а свакако и цела ствар око актуелног Побеснелог Макса из Неготина је суштински само један сегмент проблема који произилазе као последица "дугогодишњег занемаривања полиције" у овом крају Србије.
Како год, и ко год да евентуално реши да посети Полицијску станицу Неготин, саветујемо му да се претходно припреми на потресан призор који ће затећи, па с'тим у вези препоручујемо наше писање и фото приказ стања објекта Полицијске станице садржаног у тексту |ЈЕЗИВО ТЕШКИ УСЛОВИ ЗА РАД ПОЛИЦАЈАЦА - Полицијска станица хорора, страве и ужаса [foto]|.

Међутим, да су званичници МУП упознати са том-таквом ситуацијом, уверени смо јер смо се још 13.02.2017.год. обратили детаљним Дописом Министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу, као и самом Директору полиције, где смо обраћање концепирали и каналисали у две тачке:
1.) Хронична непопуњеност радних места у Полицијској испостави Неготин, тј. не-адекватно одређен број директних извршиоца полицијских послова,
2.) Недостатак просторних и техничко-материјалних средстава за рад.
Допис можете прочитати у целости кликом на link у наслову: |ДОПИС који се односи на проблеме са којима се сусрећу запослени у ПС Неготин - ПУ Бор|.

Наравно, након тога уследило је краће "дописивање" са тадашњим Државним секретаром МУП Милосавом Миличковићем, које суштински, осим "обећања" решавања једног дела проблема (оног у вези просторне провлематике) у "неком предстојећем периоду" када се "укажу прилике", није имало конкретнији епилог и код нас није створило уверење да ће се најзад неко, и са Неготином, позабавити системски.
Садржину дописивања можете прочитати у целости, у два Дописа (од 17.03.2017. и од 24.04.2017.год.), кликом на link-ове у наслову: |ДОПИС Државном секретару -(1)-| и |ДОПИС Државном секретару -(2)-|

Међутим, као једина "светла" тачка у свом том "сивилу" неразумевања и одсуства слуха нашег послодавца за кључне проблеме запослених, у конкретном случају у ПС Неготин, појавило се интересовање суграђана-становника Општине Неготин...! О наш Апел јавности одазвало се "УДРУЖЕЊЕ ДИЈАСПОРА ИСТОЧНЕ СРБИЈЕ" које је одмах понудило несебичну помоћ! О томе смо детаљније писали у тексту |САРАДЊА СА ДИЈАСПОРОМ ИСТОЧНЕ СРБИЈЕ|.

Како је ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ једина синдикална организација запослених у МУП-у Републике Србије, са централним седиштем на истоку Србије и то управо у Неготину, те како се ради о суштински важним питањима који су представљали и сам повод за оснивање синдиката, обавештавамо чланство и запослене у ПС Неготин да -ПСП- не одустаје и да ће у предстојећим данима уследити поновно обраћање Дописом Кабинету министра са Захтевом на сазивање састанка са Државним секретаром поводом целе проблематике на коју указујемо, а која се битно одражава на свеобухватну безбедност грађана и сигурност њихове имовине.

01.09.2017.год.
у  Н е г о т и н у          |>>>-ПСП инфо-<<<|
                     
                        facebook page


No comments:

Post a Comment