Facebook страница

Pages

ОБЈАВЕ

Заједнички састанак -ССП- и -ПСП-

|>>>И док' неки бучно руше остатке зидова некада чврстог синдикализма у полицији, други у тишини - анимирајући радничко/покретачки активизам - из основа постављају нове темеље!<<<|

       Дана 31.10.2017.год. у Великој сали зграде Општине Неготин, са почетком од 11.00 сати, одржан је заједнички састанак две синдикалне организације Министарства унутрашњих послова Републике Србије. Састанак је раније сазван од стране председника ПОЛИЦИЈСКОГ СИНДИКАЛНOГ ПОКРЕТА Игора Ђурђевића и председника регионалног центра Бор СИНДИКАТА СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ Мирослава Стојимировића. Састанку су, поред бројног чланства синдиката и других запослених из свих организационих јединица Полицијске станице Неготин и упркос радном ангажовању и другим околностима које иначе онемогућавају симпатизере синдиката за присуством, такође учешче узели и председник ССП Лазар Ранитовић, заменик председника ССП Миле Лазаревић и члан главног одбора ССП Дарко Оцокољић, као и представници синдикалних група оба синдиката из Неготина, Мајданпека и Кладова. Учешће на састанку, по једној од тема дневног реда, активно је преузео и господин Боривоје Крекуловић председник удружења "Дијаспора источне Србије" обративши се присутнима поводом сарадње са синдикатима и двема прошломесечним донацијама тог удружења у виду техничке опреме за рад запослених у ПС Неготин чија иначе вредност знатно премашује износ од 4.000 евра. 

Поред обрађених тема на састанку кога карактеришу изражена интерактивност свих присутних, веома интересантну предлози, корисне сугестије као наравно и крајње конструктивне критике у вези са "класичним" синдикалним темама, од стране представника синдиката уручене су Захвалнице и симболични поклони представнику удружења дијаспораца као захвалност на досадашњем залагању за побољшање и унапређење услова рада запослених. Наравно Захвалнице су уручене и синдикалним активистима са посебним постигнутим успесима на плану повећања чланства синдиката и развијању синдикализма у основи међу запосленима.

       Сам састанак оцењен је као веома успешан са мноштвом утврђених полазишта за даљи заједнички наступ по многим пољима оба синдиката на локално-регионалном нивоу и са јасним циљевима око којих је постигнут концензус. О појединостима конкретних обрађених тема, закључака као и донетих одлука, а потом и о другим евидентираним активностима представника синдиката након састанка у вези са ширим друштвеним темама - следе даља накнадна детаљнија извештавања.

31.10.2017.год.
у  Н е г о т и н у              |>>>-ПСП инфо-<<<|

                          facebook page

No comments:

Post a Comment