ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ
Јединствена синдикална организација запослених у МУП Р.Србије основана 17.10.2017.год. у Неготину као самостални и независни синдикат, аутономан у односу на све синдикалне централе и као такав регистрован 02.12.2017.год. -ПСП- представља и заступа председник Игор Ђурђевић - контакт: 019/542-955; 956; 957; 069/22-33-513; E-mail: policijski.sindikalni.pokret@gmail.com ; Адреса централе: Момчила Ранковића 2, 19300 Неготин. [Рег.бр.24442; м.бр.17900536; пиб: 109931569]

ШИМАНОВЦИ - Преко 600 прекршаја за 48 сата

Наслов из медија "Za 24 sata 320 prekršaja brzine kretanja, 299 stranaca" [LINK Tanjug - 21.12.2017] где се наводи: U prvih 24 sati kontrole prosečne brzine kretanja vozila na naplatnoj stanici Šimanovci zabeleženo je 320 prekršaja prekoračenja brzine, rekao je danas za Tanjug zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milenković - навео нас је на истраживање тих овјављених података.

Ова конкретна акција у вези са прекорачењем брзине кретања је трајала знатно дуже од 24 сата и по нашим сазнањима ради се заправо о дупло већој бројци откривених прекршаја. У њој су, само у првих 36 сати, сменски били ангажовани припадници саобраћајне полиције Полицијске управе Сремска Митровица. Данас, у даљем наставку те акције, укључују се и колеге из Шапца.

       Из самог наслова који некако тендециозно указује на број откривених прекршаја прекорачења брзине кретања у саобраћају, можемо закључити да се ради о веома великој своти наплаћених казни које се, у складу са законом прераспоређују па 30% тог новца завршава у локалном буџету на територији где је прекршај почињен. То нас упућује на оне наше апеле да се локалне самоуправе требају што више укључити у директно улагање у опремања јединица саобраћајне полиције што савременијом опремом за рад, како би резултати саобраћајне превенције били што већи и ефективнији, а то је изводљиво кроз стратегијска укључења локалних заједница и путем једноставних издвајања дела тог новца из буџета. Постоји низ таквих позитивних примера широм Србије где су Општине опремале саобраћајце са савременим дрегерима, апаратима за откривање присуства наркотика у организму, разне рачунарске ипреме па чак и возила. Међутим то је необавезујуће по закону и истављено је фактички на добру вољу челницима локалних самоуправа.
       Оно што се не види из оваквих наслова је рецимо податак да је у овој конкретној акцији учествовало свега десетак припадника саобраћајне полиције који су, у зависности од организације послова кроз сменски теренски рад од 8 до 12 сати, постигли све ове резултате. Дакле ту долазимо до просека од по преко 30 откривених прекршаја, а по нашим сазнањима има појединаца који су, у зависности од временског интервала ангажовања и других одређених околности, појединачно евидентирали и по преко 50 таквих преступа. Укупну количину новца који ће се, након спроведених прекршајних поступка слити у републички и делом и буџет те локалне самоуправе, препуштамо другима да рачунају.
       Међутим не ради се ту само о новцу као некој друштвеној материјалној добити санкционисањем прекршиоца саобраћајних прописа. Цела ствар се треба посматрати из угла превенције што нас логично наводи на размишљања - колико ли је људских живота спашено само овом једном акцијом - и колико свакодневно живота бива спашено радом наших саобраћајаца кад су већ возачи толико несавесни.

Ми као синдикат, поред похвала упућеним колегама, такође морамо апеловати и на њихове руководиоце да имају у виду све напоре које извршиоци тих послова улажу по хладним временским условима. Дакле командири, начелници, ако се већ не руководите квалитативно - сагледавајући резултате и ефекат рада сваког појединца - онда макар вреднујте квантитативно бројке на које указујемо и наградите стимулативно макар истакнуте појединце оним симболичним месечним увећањем коефицијента плате.

22.12.2017.год.

у  Н е г о т и н у           |>>>-ПСП инфо-<<<|
           

No comments:

Post a Comment